Over Wendy

Zelf ben ik van kleins af aan al een fanatieke korfballer en daar kwam ik er als speelster achter hoe belangrijk het mentale aspect in sport is. Door andere sporten te beoefenen en nauw te volgen zag ik steeds meer in dat er op mentaal vlak voor veel sporters nog winst te behalen valt. Deze overtuiging heeft ervoor gezorgd dat ik inmiddels mooie trajecten heb mogen afronden met sporters met verschillende achtergronden en niveaus, waaronder voetballers, hockeyers, darters, handbalsters, paardrijdsters, korfballers en wielrenners.

Gedurende de middelbare school kwam ik er al achter dat alleen fysiek, tactisch en technisch trainen niet werkte wanneer iemand mentaal niet sterk genoeg was. Tijdens mijn bachelor Psychologie in Leiden heb ik verschillende cursussen en keuzevakken gevolgd over sportpsychologie. Na de minor Sport- en Prestatiepsychologie aan de VU in Amsterdam te hebben gevolgd wist ik het zeker: hier wilde ik echt mee verder! Vervolgens startte ik de master Sport- en Prestatiepsychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Gedurende mijn stage bij NLsportpsycholoog® paste ik de Drie Batterijen Methode® toe bij een lichting uit de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam. Uiteindelijk ben ik afgestudeerd met een onderzoek over visualisatie bij hardlopers met een visuele beperking. Daardoor ben ik ook in het bezit van de VSPN-basisaantekening.

Als sportpsycholoog ga ik aan de slag met sporters, met én zonder fysieke beperking, die stappen willen maken in wie ze zijn en wat ze doen. Door mijn daadkrachtige werkwijze, gecombineerd met enthousiasme en zorgzaamheid, hoop ik sporters te kunnen helpen om het beste uit zichzelf te halen!